JT Next +18

Globers
Young Spirit
Free Spirit Limited
Free Spirit
JT Next
Young Spirit 15 - 17

Vergelijking groepen

globers - young spirit
Free spirit limited - free spirit

Young Spirit 15 - 17 jaar

Naar reisaanbod
Winter 18-19Zomer 2019
Wat is dat?

Wat is dat?

Je bent minstens 15 jaar.  Je voelt je te oud voor de speeltuin maar bent (volgens je ouders) te jong voor het nachtleven... op je eentje. Vis noch vlees, kop noch staart, kruis noch munt, … Bij Jongerentravel val jij niet uit de boot, maar kan je nu al een stapje in de wereld zetten, zonder aan je lot overgelaten te worden. Op vakantie met Young Spirit, moet je doen!  

Wij hebben voor je: een toplocatie dichtbij de piste, een fantastisch skigebied, een heleboel leeftijdsgenoten, van 's morgens tot 's avonds van de bergen suizen, beginneling of gevorderd maakt niet uit, en dit afgewerkt met héél veel FUN, overdag en 's avonds. Dit allemaal onder begeleiding van een supercool monitorenteam en zonder je ouders in de buurt. Dát is op vakantie gaan met Young Spirit!

Voor wie?

Voor wie?

Young Spirit is voor jongeren van 15 tot 17 jaar. Let op: 15 jaar is de effectieve minimumleeftijd, niet het jaar waarin je 15 wordt.

De enige uitzondering op de regel: Wanneer je met een groepje van minstens 3 personen bent, waarvan 2 personen al 15 jaar zijn, dan mag er een 3de persoon mee die nog 14 is maar wel hetzelfde jaar nog 15 wordt.

Jouw dag

Jouw dag

 • ontbijt in groep, daarna vertrekken we samen naar de piste
 • voormiddag : ski- & snowboardlessen, indeling groepen op basis van niveau (beginner – halfgevorderd – gevorderd). Heb je al genoeg sneeuwervaring? Dan kan je, met toestemming van je ouders de lessen annuleren.
 • middagmaal: gezellig samen op de piste 
 • namiddag: vrij op de piste, mits duidelijke afspraken!
 • omstreeks 16u00: samenkomst in après-skibar en terugkeer naar het hotel/appartement
 • avondmaal
  bij verblijf in hotel: in groep
  bij verblijf op appartement: zelf zorgen voor avondmaal of avondmaal uit foodpack
 • avondactiviteit (o.a. een leuke quiz, game-night, rodelen of avondski, JT-feestje, …)
 • slapengaan: meestal rond middernacht (is er een JT-feestje gepland, dat maken we het uiteraard later)

 

Waarom Young Spirit?

Waarom Young Spirit?

Een Young Spirit-vakantie is een begeleide vakantie: vanaf het vertrek tot de bus weer aankomt. Geen paniek: we gaan echt niet de hele week je handje vasthouden! Je hebt ook een aantal vrije momenten. Vrijheid moet je echter verdienen, want tenslotte is vrijheid = verantwoordelijkheid. Hiervoor maken we met de groep een aantal regels en afspraken. Welke afspraken? Echt niets wereldschokkends hoor! o.a. verplichte aanwezigheid op maaltijden, nooit ergens alleen naartoe gaan, op tijd komen, alcohol, roken, respect voor elkaar, … Gewoon een aantal afspraken omtrent veiligheid en een goede groepssfeer!
 

Voor je ouders: Met Jongerentravel kiest u als ouder voor 30 jaar ervaring in het organiseren van volledig begeleide jeugdvakanties. Bestemmingen worden zorgvuldig uitgekozen en alle vakanties worden volledig zelf in elkaar gestoken.
Al onze vakanties worden begeleid door een eigen monitorenteam. Deze monitoren hebben een specifieke Jongerentravel-opleiding gevolgd en zijn ook in het dagelijks leven vaak met jongeren bezig (als leerkracht, in de jeugdbeweging, in de sportclub, …).

Uitgaan

Uitgaan

We horen het je al denken: “En gaan we dan ook eens een keertje op stap?”. Ja, dat doen we zeker! Tijdens je vakantie staat er een JT-feestje en ook après-ski op het programma. Uiteraard doen we dit in groep en samen met de monitoren, volgens het principe ‘samen uit, samen thuis’.